Nieuws

07.12.2023

Oorlog in Oekraïne

December 2023

“De Oekraïners staan – alweer – voor een oorlogswinter. Momenteel is het in Cherson -4 graden en ligt er 2 centimeter sneeuw. Jammer genoeg is het zonnig weer, dat hebben ze hier niet graag, dan kunnen er nog aanvallen vanuit de lucht met drones plaatsvinden. Wanneer het regent, kan dat niet, dus vinden de mensen regenweer fantastisch.”

Dat zijn de woorden van Bruno Beeckman, één van de weinige Westerse journalisten die in november in Oekraïne was om verslag uit te brengen over het conflict.

Lees meer
02.12.2023

Dokter Johannes Urban en zijn verpleegster op bezoek in Guatemala.

November 2023
Guatemala is een land in Midden-Amerika met 19 miljoen inwoners en een geboortecijfer van 2,3 kinderen per vrouw. De prevalentie van neurale buisdefecten in dit land is 2,3 op 1000 levendgeborenen. Het aantal kinderen dat jaarlijks geboren wordt met aandoeningen van de neurale buis is ongeveer 1000 kinderen.

Lees meer
27.11.2023

Pierre verbleef twee maanden in Tanzania

Pierre Mertens, oprichter van Child-Help, bracht meer dan twee maanden door in Oost-Afrika met als uitvalsbasis Dar es Salaam.

Pierre: ‘Samen met mijn vrouw Mol en mijn pleegdochter Shana bracht ik meer dan een week door in het Huis Van de Hoop in Kitongo (Mwanza) in Noord-Tanzania. We leefden er samen met de ouders en kinderen die daar verbleven. We stonden samen op, hielpen mee de maaltijden klaarmaken en luisterden de hele dag naar hun verhalen. Zo kregen we een beter zicht op hun noden en verzuchtingen.’

Pierre sprak er dagelijks met mama’s, papa’s en kinderen met een open ruggetje en een waterhoofdje en ging mee naar hun afspraken in het ziekenhuis.

Lees meer
26.11.2023

Tropische cycloon Freddy post-rampupdate, Malawi

Beschrijving: Na de verwoestende impact van cycloon Freddy op Malawi heeft Child-Help Spina Bifida and Hydrocephalus (CH SBH) Malawi zich ingezet om de slachtoffers van de ramp te helpen. Deze tekst belicht hun inspanningen om onderdak en steun te bieden aan mensen die geconfronteerd worden met de uitdagingen van spina bifida en hydrocefalie in de nasleep van de cycloon.

Lees meer
12.10.2023

Daniil vertelt

Daniil Zozulya, masterstudent fotografie aan het KASK & Conservatorium in Gent, bracht in het kader van zijn stage enkele weken door in Oeganda. Aan de hand van zijn foto’s en pakkende verhalen deelt hij met ons zijn indrukken.

Lees meer
07.09.2023

Child-Help België Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2022 bestaat uit 3 hoofdonderwerpen: Dekolonisatie; Interview met Dr. Shabani in het MOI-ziekenhuis in Dar es Salaam; en het verhaal van Lucy, een huishoudster in het Huis van de Hoop in Dar es Salaam, Tanzania.

Lees meer
18.06.2023

De Huizen van Hoop volgen

De 21-jarige Rhune Bervoet, een masterstudent fotografie aan Kask & Conservatorium in Gent (België), zal een maand op verschillende locaties in Tanzania verblijven in Huis van Hoop. Op deze pagina kun je haar verhaal volgen.

In de inleiding vertelden we meer over het doel van deze blog, en wat je de komende dagen kunt verwachten.

Lees meer
NL