Over ons

Child-Help ontstond uit de solidariteit tussen mensen die met spina bifida en/of een hydrocefalie geconfronteerd werden in België en hun lotgenoten in het Zuiden. Zij voelen zich betrokken met hen omdat ze weten hoe complex het is om een kind met een aangeboren handicap op te vangen en te begeleiden naar een volwaardig en zelfstandig leven.

Child-Help werkt nauw samen met IF de wereldorganisatie voor spina bifida en hydrocefalie (www.ifglobal.org).

IF heeft de consultatieve status bij de Verenigde Naties en werkt samen met de WHO, Unicef, FFI (Flour Fortification Initiative) en andere verenigingen.

Onze missie en visie

De missie van Child-Help is om een generatie mogelijk te maken waarin kinderen met spina bifida en hydrocefalie uitgroeien tot bloeiende volwassenen in een inclusieve samenleving die wereldwijd samenwerkt met partijen.

 

De visie van Child-Help is dat in 2050 alle kinderen met spina bifida en hydrocefalie een eerlijke start in de wereld hebben.

Nieuws

Meer nieuws
18.01.2022

“Kinderen moeten floreren in plaats van alleen maar te overleven”.

 

Een interview met Collins Kabachelor, de nieuwe Landenvertegenwoordiger Oeganda van Child-Help.

Lees meer
31.01.2022

“Ik ben erg gemotiveerd om mee te doen”

Nieuwe landenvertegenwoordiger voor Kenia!
In het interview vertelt Juliana Auma over haar plannen als Child-Help landenvertegenwoordiger en de grootste uitdagingen voor kinderen met spina bifida en/of hydrocefalie in Kenia.

Lees meer
18.06.2023

De Huizen van Hoop volgen

De 21-jarige Rhune Bervoet, een masterstudent fotografie aan Kask & Conservatorium in Gent (België), zal een maand op verschillende locaties in Tanzania verblijven in Huis van Hoop. Op deze pagina kun je haar verhaal volgen.

In de inleiding vertelden we meer over het doel van deze blog, en wat je de komende dagen kunt verwachten.

Lees meer

Laten we samenwerken

NL