Wat doen we met je donatie?

Van endoscopische operaties tot shunts plaatsen bij kinderen met spina bifida en hydrocefalie, jouw hulp redt levens! Doneer hier!

Dit doen we met je donatie

Child-Help zet zich specifiek in voor kinderen met spina bifida en waterhoofd in ontwikkelingslanden.

Als de kinderen bij het begin van het leven behandeld worden, kunnen ze een volwaardig leven opbouwen in hun gezin, de buurt en in een gewone school.

Endoscopische operaties

Een chirurg maakt bij een kind met een waterhoofd een opening in een van de hersenkamers waardoor het opgestapelde hersenvocht weg kan en in de bloedbaan wordt opgenomen.

Plaatsen van shunts

Een shunt is een buisje dat in het hoofd van het kind met hydrocefalie wordt ingepland en onder de huid het overtollige hersenvocht afvoert naar het middenrif.

Ondersteuning lokale oudergroepen

Met lokale partners bouwt Child-Help programma’s uit die kinderen met spina bifida en hydrocefalie en hun families bijstaat met ondersteuning gedurende hun verdere leven.

Training en kwaliteitscontrole

Om de kwaliteit van de zorg te garanderen, traint Child-Help alle betrokkenen: de kinderen, hun ouders, zelfhulpgroepen, verpleegkundigen, kinderartsen, paramedici en chirurgen.

Foliumzuur

Child-Help doet aan primaire preventie door in de projecten foliumzuurtabletten te geven aan aanstaande moeders zodat de kans op een kind met open rug verkleint.

Incontinentiezorg

Met het juiste materiaal, medicijnen en enkele eenvoudige technieken trainen we kinderen met spina bifida en hun ouders. Na enkele dagen zijn de meeste kinderen droog en schoon. Deze zorg voorkomt ook nierschade.

Noodhulp

Child-Help zet steunacties op in rampgebieden waar onze partners actief zijn. Tijdens de coronacrisis zorgden we voor mondmaskers, ontsmettingsmiddelen en voedselpakketten.

Medisch materiaal

Ieder jaar schenkt Child-Help duizenden shunts en ander medisch materiaal, zoals katheters en medicatie, zodat kinderen met een waterhoofd en open rug een beter leven krijgen.

Huizen van de Hoop

Child-Help bouwt huizen waar ouders en kinderen met spina bifida en hydrocefalie worden opgevangen voor en na chirurgie. Het doel: informeren, ondersteunen en versterken.

Voedselverrijking

Child-Help zet bij haar projecten ook in op educatie rond veelzijdige, vitaminerijke voeding zodat handicaps als spina bifida en hydrocefalie in de toekomst kunnen worden vermeden. Omdat de meeste ouders landbouwers zijn, introduceren we alternatieve landbouw zoals permacultuur.

Geef een kind met spina bifida of een waterhoofd een volwaardig leven! Het kan! Doe een vrije bijdrage of voer een maandelijkse storting uit.

NL