Onze partners denken na over de toekomst

Lees meer

Overstromingen in Kenia

Lees meer

Blessing is onze kampioen!

Lees meer

Voor een kind dat opgroeit in armoede met een open rug (spina bifida) of een waterhoofd (hydrocefalie), maakt jouw steun een gigantisch verschil. Jouw gift betekent medisch materiaal of een operatie. Hierdoor verbetert de levenskwaliteit aanzienlijk en geef je het kind een toekomst.

 

 

Komt het totaalbedrag van jouw giften dit kalenderjaar boven de 40 euro? Dan kun je hiervan volgend jaar 45% terugvragen via je belastingaangifte (volgens de voorwaarden in artikel 145/33 WIB 92).

€20 = 1 jaar continentiemateriaal

Geef een kind continentiemateriaal voor een jaar.

Dit is essentieel in de opvolging van kinderen met spina bifida. Op die manier zijn ze droog en infectievrij en kunnen ze een echt sociaal leven opbouwen door naar school te gaan en met vriendjes te spelen.

€47 = 1 shunt

Schenk een shunt, nodig voor een levensreddende operatie.

De shunt is een vrij eenvoudig implantaat, nodig om het overtollig hersenvocht af te voeren naar de buikholte. €47 is onbetaalbaar in landen waar eenvoudige boeren vaak minder dan €1 per dag verdienen.

€120 = 1 operatie

Draag de kosten van een endoscopische operatie.

De chirurg maakt met een endoscoop een opening in een van de hersenkamers waardoor het hersenvocht weg kan en in de bloedbaan wordt opgenomen.

Doneer aan Child-Help

Voor onze kinderen in het Zuiden met een open ruggetje of waterhoofd is het bijna onmogelijk om aan het leven te beginnen.

Steun hen want iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan.

Nieuws

Meer nieuws
02.12.2023

Dokter Johannes Urban en zijn verpleegster op bezoek in Guatemala.

November 2023
Guatemala is een land in Midden-Amerika met 19 miljoen inwoners en een geboortecijfer van 2,3 kinderen per vrouw. De prevalentie van neurale buisdefecten in dit land is 2,3 op 1000 levendgeborenen. Het aantal kinderen dat jaarlijks geboren wordt met aandoeningen van de neurale buis is ongeveer 1000 kinderen.

Lees meer
Meer nieuws

Podcasts

Alle podcasts

Uit het hoofd #2 Wivina Demeester en Pierre Mertens over de politiek van het zorgen

Dit is het tweede gesprek van “Uit het hoofd”, een gesprekkenreeks met experts in een bepaald thema dat ook belangrijk is voor Child-Help vzw. Het tweede gesprek gaat over de politiek van het zorgen. Vandaag is 25 oktober 2020, de werelddag voor spina bifida en hydrocephalus. Het gesprek vandaag brengt ons eigenlijk naar de oorsprong van de projecten van Child-Help.

Uit het hoofd #5 Situatie in-Oekraïne Pierre-Mertens en Ihor Vitenko

Gesprek tussen oprichters van Child-Help en de Oekraïense wondzorgspecialist over de noodsituatie in Oekraïne en de steun van Child-Help daar. Ontdek de podcast!

Uit het hoofd #4 Ronald Van Ham en Lieven Bauwens over de magie van een makersmentaliteit

Ronald Van Ham, lid van Team Scheire, vertelt een fascinerend verhaal over hoe mensen met hun hulpmiddelen dingen kunnen doen die ze in hun stoutste dromen niet hadden kunnen voorstellen.

NL