Terug naar overzicht

Oorlog in Oekraïne

December 2023

“De Oekraïners staan – alweer – voor een oorlogswinter. Momenteel is het in Cherson -4 graden en ligt er 2 centimeter sneeuw. Jammer genoeg is het zonnig weer, dat hebben ze hier niet graag, dan kunnen er nog aanvallen vanuit de lucht met drones plaatsvinden. Wanneer het regent, kan dat niet, dus vinden de mensen regenweer fantastisch.”

Dat zijn de woorden van Bruno Beeckman, één van de weinige Westerse journalisten die in november in Oekraïne was om verslag uit te brengen over het conflict.

Op 30 november hadden wij (Lies en Mieke van Child-Help) een Teams-vergadering met Kristiana en Mariana van onze partnervereniging Light of Spirit. Ze vertelden ons dat sommige kinderen met spina bifida al 3 jaar online les moeten volgen, eerst door COVID en erna door de oorlog. Meestal volgen ze de les vanuit de schuilkelder. Er zijn dagelijks luchtaanvallen met raketten en drones, het luchtalarm klinkt voortdurend.

Met onze wintercampagne vragen we steun voor onze gezinnen in de oorlogszone om warme kledij, dekens, pampers, ontsmettingsmiddelen en voeding (pasta, babyvoeding en ontbijtgranen) te kunnen aankopen.

Je kan de getroffen families in Oekraïne steunen door een gift te doen op BE56 7380 1971 7088 met vermelding ‘Steun Oekraïne’ of via deze link.