Terug naar overzicht

Houses of Hope volgen – Inleiding

Rhune Bervoet uit Gent is net aangekomen in Tanzania. Ze is 21 jaar en is een master studente fotografie aan het Kask & Conservatorium te Gent.

Rhune zal een maand stage lopen in verschillende locaties in Tanzania en in deze blog haar impressies delen met beelden en woorden.

Ze zal er verblijven in de Huizen van de Hoop die met steun van Child-Help opgericht zijn. Deze huizen zijn plaatsen waar ouders met hun kinderen die Spina Bifida en/of Hydrocephalus hebben, kunnen verblijven vóór, tijdens en na het ziekenhuisverblijf van hun kind. Hier worden ze voorzien van gratis eten en een slaapplaats en vinden ze steun bij elkaar.

Een moeder in het House of Hope die de afwas doet

Rhune: “Ik wil zien welke impact deze handicap en armoede heeft op de betrokkenen van deze ziekte. Het belang van fotografie zit voor mij in het actief aanwezig zijn en te interageren met de mensen eerder dan slechts het kijken zelf. Door met deze mensen samen te wonen kan ik een betere blik op hun omstandigheden krijgen, tijdens de meest intieme en dagelijkse momenten van hun leven word ik nauw betrokken, wat zorgt voor een sterke verbinding, aan de hand van deze intimiteit maak ik beelden.
De kracht van dit fotografisch medium, zo krachtig als het is, is op zijn beurt dan weer om bewustzijn te verspreiden.

NL