Terug naar overzicht

“Hij zal nooit een goede voetballer worden …”

De nieuwe voorzitter van Child-Help Nederland, Marcel Hoiting, weet als ervaringsdeskundige wat het betekent om te leven met spina bifida.

Perspectief

“Het zal nooit een goede voetballer worden, maar het kan wel een hele goede keeper zijn”, werd er in het ziekenhuis gezegd toen ik met Spina Bifida ter wereld kwam. En nu 31 jaar later ben ik, Marcel Hoiting, de nieuwe voorzitter van Stichting Child-Help Nederland. Samen met mijn fantastische medebestuursleden bouwen we aan een wereld waarin kinderen met spina bifida overal ter wereld perspectief hebben. Want dat is waar ik in geloof. Perspectief! Zoals dat al in de eerste zin hierboven uitgesproken is aan het begin van mijn leven. Geld is belangrijk, donaties en giften zorgen ervoor dat we levens van kinderen kunnen redden, en kinderen een eerlijke start krijgen, en dus perspectief! Daar ga ik voor door het slijk!

Ik heb het geluk gehad dat ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin en dat de medische zorg dichtbij, efficiënt en toegankelijk was. Zo kreeg ik het perspectief om een opleiding te gaan doen, ben ik getrouwd met een geweldige vrouw, werk ik in de geestelijke gezondheidszorg als ervaringsdeskundig begeleider en woon ik in een mooi huis.

Veel kinderen met Spina Bifida in bijvoorbeeld Afrika hebben dit geluk niet. Dit mocht ik met eigen ogen zien op mijn reis door Zimbabwe. Ik zie het als mijn missie om deze kinderen, waar ook ter wereld, een eerlijke start van het leven en perspectief te geven, zoals ik dat heb gekregen. E n dat is overal mogelijk, van Afrika tot in Azië, maar ook in Nederland en Europa is hierin werk te verzetten.

Helpt u mee?

Marcel Hoiting
Voorzitter Child-Help Nederland

NL