Terug naar overzicht

Goalkeepers Awards and Champions

Beza werd beloond voor haar inspanningen om een betere toekomst te creëren voor het leven van kinderen en hun families die risico lopen op neurale buisdefecten veroorzaakt door ondervoeding!

In 2015 stelden de wereldleiders 17 Werelddoelen voor Duurzame Ontwikkeling om tegen 2030 een betere wereld te bereiken.

Gestart door de Bill & Melinda Gates Foundation, wil Goalkeepers leiders van over de hele wereld samenbrengen om vooruitgang te boeken in het beëindigen van armoede en het bestrijden van ongelijkheid.

Elk jaar erkent Goalkeepers opmerkelijke individuen die actie ondernemen om de Global Goals tegen 2030 te helpen bereiken.

De jaarlijkse Global Goalkeeper Award bekroont een wereldleider die zich heeft ingezet voor de Global Goals in zijn land en wereldwijd.

In 2024 zal Goalkeepers 10 uitzonderlijke kampioenen eren – experts, vernieuwers, pleitbezorgers en leiders van over de hele wereld – die opmerkelijke vooruitgang boeken met het jaarlijkse Goalkeepers-thema. De 2024 Goalkeepers Kampioenen nemen het voortouw op weg naar een meer gevoede wereld. Hun gezamenlijke werk laat zien dat betekenisvolle vooruitgang voor voeding niet alleen mogelijk is, maar nu al plaatsvindt.

Onder hen Beza Beshah Haile, de oprichter en directeur van HOPE-Spina Bifida en Hydrocefalie (HOPE-SBH), een organisatie in Ethiopië die zich inzet om prenatale zorg, waaronder voeding voor moeders, toegankelijker te maken.

In Ethiopië komt het vaak voor dat vrouwen een foliumzuurtekort hebben, waardoor ze een groter risico lopen op een zwangerschap met neuraalbuisdefecten zoals spina bifida en hydrocefalie. HOPE-SBH biedt deze moeders en gezinnen via initiatieven als het House of Hope ondersteuning voor hun ouders, gezondheidsvoorlichting en toegang tot gezondheidszorg door ervaren ouders en professionals.

In samenwerking met beleidsmakers pleit Beza sterk voor de verplichte verrijking van tarwemeel met essentiële voedingsstoffen, met name foliumzuur, om een einde te maken aan vertragingen in de handhaving en om de gezondheidsresultaten van moeders te verbeteren.

Door haar inspanningen vergroot Beza het bewustzijn over de gevaren van een foliumzuurtekort, versterkt ze gemeenschappen en zorgt ze ervoor dat meer gezinnen de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

NL